Hızlı Menu
Bülten üyelik için e-postanızı yazınız.

BTSO’dan Deprem Bölgesine “Yaşam Ünitesi” Seferberliği

15.Mart.2023

Bursa iş dünyası, yüzyılın felaketi olarak nitelendirilen Kahramanmaraş merkezli depremlerin açtığı yaraları sarmak için tek yürek oldu. BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, depremden etkilenen vatandaşların geçici barınma ihtiyaçlarını karşılamak üzere “Konteyner Kent” projesi başlattıklarını söyledi.
 
“Afet Bölgeleri Destek ve Koordinasyon Toplantısı” BTSO Hizmet Binası’nda gerçekleştirildi. BTSO meclis, komite ve konsey üyelerinin katılımıyla düzenlenen toplantıda konuşan BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, depremin ilk saatlerinden itibaren harekete geçerek, tüm devlet kurumlarıyla koordineli bir şekilde gerek insani yardım faaliyetleri gerekse nakdi destekler felaketin yaralarını sarmaya çalıştıklarını kaydetti. Burkay, “İş dünyamızın katkıları ile bugüne kadar afet bölgesine 600’den fazla yardım tırı ulaştırırken, depremden etkilenen vatandaşlarımıza yönelik bölgede ‘Konteyner Kent’ kurmak için çalışmalara başladık. Üyelerimizin yapacağı bağışlar ile bu süreci en kısa sürede tamamlayarak, depremzedelerin geçici barınma ihtiyaçlarına destek olmayı hedefliyoruz.” dedi.
 
Hedef İlk Etapta 1.000 Yaşam Ünitesi
İş dünyasının destekleri ile bölgeye ilk etapta 1.000 yaşam ünitesi göndermeyi hedeflediklerini belirten Başkan Burkay, “21 metrekare genişliğinde, eşyalı ve özel yalıtımlı olacak her bir konteyner evin bedeli 80 bin TL. Yaşam ünitelerimiz, kış şartlarında afetzedelerin geçici barınma ihtiyaçları için önemli bir çözüm oluşturacak. İş dünyası temsilcilerimizin bağışları ile en kısa sürede bu projemizi tamamlamayı hedefliyoruz. Bu büyük afette var gücümüzle depremzedelerin yanında olmaya devam edeceğiz. Yaşadığımız her felakette olduğu gibi içinden geçtiğimiz bu zor günleri de en büyük gücümüz olan milli birlik ve beraberlik ruhuyla aşacağımıza yürekten inanıyorum.” diye konuştu.
 
Kampanyaya destek olmak isteyenler aşağıda yer alan link üzerinden bağışlarını BTSO Kalkınma A.Ş. hesaplarına aktarabilirler.
https://bursakalkinma.com.tr/_yardim.php